Omgeving

Spaanse/Catelaanse Pyreneeën
'La Miana' is gelegen in het oostelijke deel van de Pyreneeën, daar waar de bergen grenzen aan de Middellandse zee. Het is een rijk natuur en cultuur-historisch gebied, met veel overblijfselen uit de oudheid en Romeinse tijd, zoals kerkjes, bruggen, kastelen en kloosters.

De directe omgeving

 • wandelen
  De pastorie ligt midden in een natuur- en stiltegebied met alleen onverharde wegen en paden. Hier zijn veel wandelmogelijkheden. Verderop (± 20 km.) zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden in hogergelegen berggebieden.
 • zwemmen
  We hebben een zwembad op ons terrein. Op ± 25 min. loopafstand is er een zwemparadijsje midden in de natuur. Beneden in het dorp kun je zwemmen in de rivier en verderop zijn er zwemmogelijkheden bij het meer van Banyoles, Ponte de Llierca en in zwembaden
 • Mountain biken
  We hebben op La Miana mountain bikes te huur.

Steden, dorpen en de kust

 • Santa Pau en Besalú
  Deze middeleeuwse dorpen zijn zeer de moeite waard en vanuit 'La Miana' goed te bereiken.
 • Girona
  Deze oude middeleeuwse stad, ligt ± 40 km. van 'La Miana' en is rechtstreeks te bereiken met de bus vanuit het dorp. Girona heeft een Romaanse kathedraal, kloosters, musea en oude stadsmuren.
 • Dali museum
  Dit beroemde museum ligt ± 35 km. van 'La Miana', in de stad Figueres. Het is handig van te voren een ticket te reserveren op hwww.salvador-dali.org/museus. Figueres is lastig bereikbaar met de bus vanaf ons dorp. Je kunt vanaf ons wel een taxi regelen. 
 • Barcelona
  Stad van cultuur en vertier, ligt ± 130 km. van 'La Miana' en is rechtstreeks te bereiken met de bus vanuit het dorp. Kunstenaars als Picasso, Miro, Tàpies en Gaudi zijn geboren en getogen in Catalonië. Er is veel werk van hen te bezichtigen in deze Stad.
 • De kust is ± 75 km. verderop. Met de bus te bereiken vanuit het dorp met een overstap in Girona of Figueras. Mooie kustplaatsen zijn o.a. Cadaquez, Cap Creus.
 • En verder...
  Een bezoek aan vulkaankraters behoort eveneens tot de mogelijkheden. Olot is een levendig handels- en industriestadje waar wekelijks een markt is.

Handige websites

Text/HTML
Inloggen

 

 

So replica watches uk that Jacques De replica watches Luo launched a unique eccentric second seconds watch, for the rolex replica activities help swiss replica watches.